Tánc a parkban

Hozzászólás
Uncategorized

Ezt eredetileg a kínai blogomra írtam. Talán ez a kedvenc bejegyzésem a “Szex és Nanjing”-ról:
Ha újra elolvasom, mindig eltölt a hangulata annak a reggelnek. A fények, a hangok, az illatok.
Ha kedvet kaptál többet olvasni az első kínai utamról, akkor a teljes blogot itt találod. Érdemes az elejéről kezdeni 2010 áprilisától és haladni előre a napokkal.

http://szexesnanjing.blogspot.hu/

TAO

Nem akartam úgy elmenni, hogy nem láttam a parkot a tóparton. Reggeli előtt fél nyolc körül értem le. Forró nap lesz a mai Nanjingban ezt már most is érezni, bár ez  a meleg még elviselhető. Sokan vannak itt reggel: sétálók, kocogók, a bejáratnál vagy húsz idős hölgy tai chi -zik legyezőkkel. Nyugdíjasok beszélgetnek az árnyas fák alatt a padon.  Zenét hallok, elindulok a hang irányába. A tóparton egy kis téren gyönyörű zenére táncolnak az emberek.

tao1

Van aki partnerrel, van aki egyedül de a lényeg ugyanaz. Az érkezők beintegetnek a táncolók közé az ismerősöket üdvözölve. Egy délceg, idős úr, aki engem is invitál táncolni meséli, hogy ő már évek óta minden reggel itt van. Reggel munka előtt sokan itt kezdenek.  Aki magányos, egyedül van, itt minden reggel érintést kap. Van aki széles modulatokkal egyedül körbetáncolja a teret – ez olyan mint egy kungfu koreográfia, az öregek egymást átölelve lassan mozogva egy helyben “lassúznak”. Elindulok vissza a szállodába, indulni kell a repülőtérre de az élmény még hosszú percekig elkisér: olyan ellazult lettem belül mint meditáció után. Régóta nem éreztem ennyire tapintható harmóniát. Ilyen mennyországot szeretnék. Ahol reggel egymással táncolunk a parkban.

tao2

tao0

Találtam egy videót: valaki még márciusban vette fel a parkot. Valószínűleg titokban, mert azt én is észrevettem, hogy nem szeretik ha filmezik őket. Nem bazári majmok ők ! Amikor a legyezős tai chi -s hölgyeket elkezdtem fényképezni, a tanár vezényszavára gyorsan tettek egy negyedfordulatot és máris nekem háttal voltak. És ki van a rajta? Hát az a kedves, barátságos idős úr aki ott megszólított és invitált táncolni, majd miután továbbra is csak ácsorogtam mulyán odakint, ő mosolyogva odaintett, mutatott a csinos kínai hölgypartnerére: gyere, kérd le és táncolj vele, ha egyedül nem szeretnél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s