A táplálkozás jógája

Hozzászólás
Uncategorized

Néhány hete találtam rá Omraam Mikhael Aivanhovnak, a bolgár származású 1986-ban eltávozott  mesternek, a táplálkozás jógája című könyvére.

aivanhovA szerző maga, bár soha nem írt könyveket, az előadásainak a szövegeit adták ki írásos formában. Tiszta, egyszerű gondolatait mint a nektárt iszom és megfogadom: A tanácsai beépülnek a napjaimba.

Az, hogy hogyan, milyen körülmények között fogyasztjuk el az ételünket akár fontosabb is lehet annál, mint az amit eszünk. Milyen fontos lenne az, hogy evés közben ne tévézzünk, ne internetezzük, ha lehet ne is nagyon beszélgessünk. Szenteljük az osztatlan figyelmünket az ételnek és az evésnek. Az étel szerelmes levél Istentől, amivel nem csak a fizikai testünket tápláljuk. A fizikai testünk mellett létező finomfizikai testünknek is szüksége van táplálásra. Itt jön elő az első falat elfogyasztásának a módja: Érdemes az első falatot nagyon jól megrágni, hogy szinte nyelés nélkül tűnjön el a végén. Megtörténik, hogy ilyen-olyan okból nem jutunk ételhez akár egy egész nap, vagy még hosszabb időn keresztül és teljesen elgyengülünk. Ilyenkor már az első falat lenyelésekor érezzük, hogy erőre kapunk – amikor az még szinte le sem jutott a gyomrunkba, még semmi sem szívódhatott fel belőle bennünk. Ilyenkor a finomfizikai testünk kap erőre az első falattól, ami azonnal kihat a fizikai testünkre is.  Evés után ne ugorjunk fel azonnal és rohanjunk a dolgunkra, hanem miután az utolsó falatot lenyeltük, maradjunk ülve és legalább három – négy nyugodt, mély lélegzettel fejezzük be az étkezést.

Nálam megváltozott az is, hogy hogyan fogyasztom el a reggeli gyógyteámat:
Ahelyett, hogy egyszerűen csak elkortyolnám a reggeli teámat, megállok egy pillanatra és arra gondolok, hogy mennyi finom, pozitív rezgést fogadhatott be a növény abban a tiszta környezetben, ahol addig növekedhetett amíg leszedték. Ezután tiszta körülmények között, nagy szakértelemmel foglalkoztak vele Gyuri bácsiék. Végül, a forrásvízben, amit valami tiszta, távolabbi helyről – általában a Szentendre feletti Lajos forrástól hozunk –   kioldódhat belőle minden jó. Így, még az íze is más…

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s